Informacja na temat badań dla kandydatów do szkoły 2020-2021

Kategorie : informacje bieżące

INFORMACJA DLA KANDYDATÓW DO SZKOŁY
NA TEMAT BADAŃ PROFILAKTYCZNYCH

Badanie PROFILAKTYCZNE– to badanie o braku przeciwwskazań Medycyny Pracy do wykonywania danego zawodu – dotyczy wszystkich zawodów: technik automatyk, programista, informatyk, elektryk, hotelarstwa organizacji turystyki, żywienia i usług gastronomicznych, kucharz, pracownik pomocniczy gastronomii. (badanie bezpłatne dla uczniów przyjętych do szkoły)

Brak wykonanego badania będzie skutkowało skreśleniem ucznia z listy!

Miejsce wykonania badania: Medycyna Pracy przy ul. 11-Listopada 7 w Słupsku

Skierowania na badanie wysyłane jest przez szkołę elektronicznie

Czas wykonania badania: zgodnie z harmonogramem ustalonym przez Medycynę Pracy

Etapy wykonania badania:

WSKAZANA rejestracja telefoniczna tel. 59 845-48-17 (może być osobista).

PORADNIA UL. 11 LISTOPADA  

————    Czas pracy rejestracji       Czas pracy poradni   
Poniedziałek 07.30 – 14.00 07.30 – 15.05
Wtorek 08.00 – 17.00 07.30 – 18.00
Środa 07.30 – 14.00 07.30 – 15.05
Czwartek 07.30 – 14.00 07.30 – 15.05
Piątek 07.30 – 14.00 07.30 – 15.05
Nr gabinetu Badania przedlekarskie/rejestracja
211 piel. Ewa Golembka
209 piel .Ewelina Bielecka
212 piel. Katarzyna Goździńska

Wymagana dokumentacja przy badaniu:

– dowód tożsamości ze zdjęciem (np. dowód tymczasowy, legitymacja szkolna ze szkoły podstawowej)

– karta zdrowia ze szkoły

– orzeczenie o niepełnosprawności, jeżeli uczeń posiada

– okulary korekcyjne, jeżeli uczeń posiada

 

Badania przeprowadza lekarz Medycyny Pracy we wskazanym terminie
w obecności rodzica lub upoważnionej osoby.

Nr gabinetu Lekarz
207   lek. med. Jacek Papierowski, Konrad Danielkiewicz         
206   lek. med. Joanna Klimczewska

Badanie sanitarno – epidemiologiczne to badanie, które przeprowadza się uczniom, kształcącym się w zawodach, w których istnieje możliwość przeniesienia zakażenia lub choroby zakaźnej na inne osoby.

Wykonywane jest dla zawodów:

  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik hotelarstwa
  • technik organizacji turystyki
  • kucharz
  • pracownik pomocniczy gastronomii

Uczniowie w wymienionych zawodach w pierwszej kolejności wykonują badanie sanitarno-epidemiologiczne, po otrzymaniu wyników z Sanepidu rejestrują się do Medycyny Pracy.

Etapy wykonania badania sanitarno-epidemiologicznego

Pobranie kałówek w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Słupsku, Piotra Skargi 8. Badanie jest bezpłatne, bez skierowania.

Przyjmowanie próbek kału: poniedziałek – środa w godzinach 8:00 – 10:30

W sprawie odbioru wyników prosimy o  kontakt  ze szkołą pod numerem tel. 59 8433178 lub 699926174 nie wcześniej jednak jak po tygodniu od daty ostatniej próbki.

Po odebraniu wyników w szkole należy zarejestrować się telefonicznie w Medycynie Pracy w celu wykonania badań o przydatności do wykonywania zawodu.

Koszt badania sanitarno-epidemiologicznego w Medycynie Pracy wynosi 50 zł (tylko odliczona gotówka) – koszt  ponosi uczeń.

Wymaganie dokumenty przy badaniu w Medycynie Pracy:

  • wyniki z sanepidu,
  • książeczka pracownicza zdrowia (można kupić w sklepie z art. biurowymi)
  • dowód tożsamości ze zdjęciem (np. dowód tymczasowy, legitymacja szkolna ze szkoły podstawowej)
  • karta zdrowia ze szkoły
  • orzeczenie o niepełnosprawności, jeżeli uczeń posiada
  • okulary korekcyjne, jeżeli uczeń posiada

Bardzo ważne: Prosimy o zabranie na badania maseczek i rękawiczek!!!!!!!!!!!